bön&risgryta med kokosmjölk


Jag vet inte exakt hur mnga detta räcker till, men kanske 4 port.


Detta är kanske den enklaste lyxmåltiden jag vet. Nä, nu överdrev jag,men den är väldigt god!

Köp en burk kokosmjölk o "gröp" ut det tjocka lagret kokosmjölk som ligger överst och lägg det i en skål sidan om för servering. Sätt den gärna i kylsåp under matlagningen.
Koka upp 5 dl ris i ca 7-8 dl vatten. Häll sedan i den "rinniga" kokosmjölken när vattnet kokt bort. Rör om. 
Skär 1 röd paprika i "tärninar". Strimla en Chilly. Pressa i en vitlöksklyfta, och tillsätt salt. Rör om och låt koka på medellåg värme. Rätten ska bli krämig, inte torr och hård så tillsätt mer vatten efter hand om det behövs. Tillsätt valfria olika sorters bönor, sammanlaggt ca 4-5 dl. Gärna "smöriga" sorter som callilini bönor, kidnybönor, stora vita bönor, men gärna mindre bönor också som black eye eller svarta bönor. Att blanda bönor som ser helt olika ut gör att rätten ser festligare ut. Rör om, smaka av. Tillsätt mer salt om det behövs eller någon krydda om du vill det, men chillin och vitlöken gör sitt ganska bra, isåfall om man saknar någon krydda kan det vara en ört eller mild krydda som kardemmma. servara när riset är klart och rätten har en tjock krämig konsistens.
Servera till milda färska gränsaker som tomat eller riven morrot. Servera även den hårda kokosen sidan om och lägg en klick på som du låter smälta över den varma rätten.

Smaklig måltid!! =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0