lime och peppar biffar

Biffar:
3 dl bönor: Kidneybönor och cannellinibönor
½ lime
citronpeppar
örtmix med: oregano, basilika, timjan, persillia
svartpeppar
litelite ingefära
gojsa ihop allt med en stavmixer till en slät "smet"forma 4-5 biffar och lägg på en plåt, strö över sesamfrön, eventuellt oregano eller annan ört, ringla över lite rapsolja så de inte blir torra. In i ugnen på 225 grader i ca 15 min. Resultatet är halvstarka men friska biffar i en krämig konsistens. var försigktig när du lyfter dem från plåten eftersom de är mjuka inuti.
Servera till:
Quinoa-ris
Kok 1 dl ris och ½ dl röd uinoa i vatten till riset är färdigt. quinoan behöver inte lika mycket vatten som ris, det är att tänka på när du häller upp vatten i kastrullen. krydda med ytterst lite lime, lite peppar och salt under kokningstiden. rör om imellanåt så det inte bränner vid eller för att kolla om det behövs eventuellt mer vatten än du hällt upp.
Varför quinoa? Det är ett säd som är rikt på fibrer med framför allt med protein. Nyttigt med andra ord. Dyrare än ris men kan vara värt att kosta på sig ibland. Supergott att ha i sallader också.
Jag serverade till hemmagjord vitkols sallad med paprika eller "pizza-sallad" som andra kallar det även om det inte sakar lika dant. Hacka vitkol i lagom stora bitar i önskad mängd. Tärna även en paprika i valfri färg. Krydda med salladskrydda, peppar, oregano eller annan ört, blanda i lite vinäger och olja ca 50/50.
till ris/quinoan servarade jag lite söt-sur sås.
Testa gärna! lätt som en plätt!  ;)
vårkramar och soliga hälsningar =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0