Vegansk risalamanda

Åter igen är det min mor som för över sina kloka kunskaper till vår generation. Hon kom på detta geniala recept när hon jobbade på skolresturang och var illa tvungen att vara kreativ för alla de små ellergiska barnen. Sen när lunchen för barnen var över och det var mattanternas tur att äta var denna varianten av risalamanda mer populär än den "vanliga". Tacka det små allergiska barnen för vad en påtvingad kreativitet kan åstadkomma!

Risgrynsgröt:

~2½dl grötris

~5 dl vatten

~½ tsk salt

-koka under lock i ca 15 min på svag värme.

Tillsätt:

~2½dl havremjölk

~2½dl vatten

~2 kanelstänger

Låt gröten fortsätta koka på svag värme med omrörning med jämna mellanrum i ca en timme.

 

När gröten har tjocknat till en nästan fast konsistens tar du av gröten från plattan och låter svalna i en annan behållare innnan du ställer den för nedkylning i kylskåp.

 

När själva risalamandan ska förberedas tar du fram gröten och blandar 50% gröt och 50% soja vaniljglass. Hacka mandel och häll i. Rör om till en jämn konstistens. Servera i en skål med malen kanel och klementinklyftor som dekoration.

 

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0