veganknäck
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl Oatly iMat havregrädde
1 msk vegetabiliskt fett
1. Rör samman alla ingredienser utom fettet i en tjockbottnad kastrull.
2. Koka kraftigt i ca 20 min.
3. Gör kulprov för att fastställa segheten i kolan. Droppa lite av smeten i glas med kallt vatten och forma till en kula. Ta upp kulan och känn på konsistensen.
4. Till sist tillsättes fettet och eventuellt ½-1 dl hackad sötmandel.
5. Fördela knäcken i formarna och låt stelna
1 dl ljus sirap
1 dl Oatly iMat havregrädde
1 msk vegetabiliskt fett
1. Rör samman alla ingredienser utom fettet i en tjockbottnad kastrull.
2. Koka kraftigt i ca 20 min.
3. Gör kulprov för att fastställa segheten i kolan. Droppa lite av smeten i glas med kallt vatten och forma till en kula. Ta upp kulan och känn på konsistensen.
4. Till sist tillsättes fettet och eventuellt ½-1 dl hackad sötmandel.
5. Fördela knäcken i formarna och låt stelna
Kommentarer
Trackback