Vegan Cheesecake


350 gram mjuk tofu
1-1½ dl sojamjölk
1-1½dl socker
1 tsk vaniljextrakt, eller lite färsk vanilj!
½ dl sirap
Digestivekex eller liknande

Krossa kexen (blanda ev i ngn matsked vatten) och lägg dem som botten i en form med avtagbara kanter.
Värm ugnen till 175 grader. Ta fram matberedaren eller mixern och lägg i tofu, sojamjölk, socker, vaniljsmak och sirap. Låt dettta mixas till det är lent och fint och häll i pajbottnen. Baka i ugnen i 30 minuter och låt den sedan kallna innan du ställder den kylt för riktig nedkylning.
Förutom vaniljen är det gott att smaksätta med citron, lime, apelsin eller liknande. Bör serveras tillsammans med en hallonsås (värm frysta hallon i kastrull), chokladsås eller färsk frukt som melon, ananas, banan...

 

Superlätt!! smaklik kakstund!
(mums)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0