Senapssill

(Bild från Djurens rätt )

salt
1 aubergine
5 msk stark senap (om du använder starkt och söt senap så ta mindre socker)
1 msk vinäger
2 msk socker
1 dl olja
½ dl soja- eller havregrädde
salt
peppar
dill

Skala auberginen och skär den i strimlor. Koka dem sedan i kraftigt saltat vatten, exakt 5 minuter (från att vattnet kokar). Strimlorna ska bli mjuka och sladdriga men inte så mycket att det blir mos av dem. Låt strimlorna rinna av. Kör dem gärna i en salladsslunga. Vispa ihop senap, socker och vinäger och tillsätt oljan under omrörning. Rör ner sojagrädden. Smaksätt med kryddorna och hackad dill. Vänd ner auberginestrimlorna i såsen.


Detta är en personlig favorit och tar 10 minuter att göra, så om ni  inte testat det innan rekomenderar jag att göra det!

PS!! Testa väldigt gärna att Behålla skalet på aberginen, det blir bättre enligt mig. Skalet blir som sillskin (inte läskigt, bara effektfullt). Super bra!



Recept från Djurensratt.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0